Ennen kotisiivousta sovitaan kuinka kauan siivoojalla on käytettävänä siivoukseen. Siivousaika arvioidaan huomioon ottaen asunnon koko ja annetut tehtävät. Kodit ovat kuitenkin kaikki erilaisia, ja se mitä tietyssä ajassa ehtii tekemään riippuu pitkälti myös siivouksen vaativuudesta ja kotona olevasta tavaran määrästä. Tähän olemme koonneet vinkkejä siihen, miten saat enemmän irti kotisiivouksesta sovitussa siivousajassa, ja minkälaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota.

1. Mitä vähemmän erityisesti lattioilla on tavaraa, sitä nopeampi on imuroida ja mopata lattia tehokkaasti. Jos siivooja joutuu nostelemaan ja siirtelemään useita tavaroita (kuten leluja, kirjoja, vaatekasoja, kenkiä, monia pikkumattoja), imurointiin ja moppaukseen menee väkisinkin enemmän aikaa. Tavarat myös keräävät pölyä, joten siirtelystä aiheutuu pölyn leviämistä ja näin ollen uudelleen imurointia.

2. Hygieniasyistä käytämme aina kodistasi löytyvää imuria, moppia ja ämpäriä, jotta pölyt ja bakteerit eivät siirry kodista toiseen. Varmistathan, että imuri toimii moitteettomasti ja tarvikkeet ovat siivoojalle helposti saatavilla. Kaikki siivousaineet, rätit ja muut tarvikkeet tuomme mukanamme!

3. Monissa vakisiivouskodeissamme on kissoja ja koiria, ja meillä on pitkä kokemus siivoamisesta lemmikkikodeissa! Olemme tottuneita työskentelemään lemmikeiden kanssa, ja huomioimme lemmikkisi hyvinvointia siivouksen aikana mahdollisimman paljon. Monet lemmikit arastelevat imurointia, ja pyrimme aina ohjaamaan lemmikin toiseen huoneeseen imuroinnin ajaksi. Emme päästä lemmikkejä livahtamaan ulos tai rappukäytäviin, ja tarkastamme aina, että eläimillä on kaikki hyvin ennen lähtöä. Jos lemmikkisi on käytökseltään hankala tai agressiivinen, ethän jätä lemmikkiäsi siivoojaan kanssa kahdestaan.

4. Olet aina tervetullut olemaan kotona siivouksen aikana. Huomioithan kuitenkin, että jos siivooja joutuu ottamaan perheenjäsenet huomioon ja uudelleen järjestelemään siivoustehtäviä, siivoukseen saattaa kulua enemmän aikaa. Siivous sujuu nopeiten, kun siivoojalla on tilaa touhuta. Jos kotona on useampia perheenjäseniä, ja etenkin jos perheenjäsenet käyvät välillä ulkona ja palaavat sisälle, jo siivottu alue saattaa olla uudelleen siivoukseen tarpeessa eikä siihen välttämättä riitä aikaa. Jos siivooja lähtee asunnosta ilman, että olet kotona, tarkistamme aina, että kaikki valot ovat pois päältä ja ulko-ovi on varmasti lukossa. Voit huoletta jättää siivoojan tekemään työtään ja lähteä itse vaikka harrastamaan!